Fysio- og ergoterapeuterne varetager opgaver i forhold til at undersøge, behandle, instruere, rådgive og rehabilitere patienter. Som fysio- eller ergoterapeut indgår du i et lille team omkring den enkelte patient og du er med til at koordinere patientforløbet.

 

Arbejdsdagen:

En typisk arbejdsdag for fysio- og ergoterapeuter, starter mellem 07.30-08.00 på afdelingen. Da vi har senvagter i løbet af ugen, vil der være dage hvor man som fysioterapeut starter kl. 09.00 og ergoterapeut kl. 10.30. Og dagen slutter kl. 18.00/18.30. Arbejdstiderne vil være udarbejdet i samråd mellem din overterapeut og dig.

Fra morgenstunden møder fysio- og ergoterapeuterne ind på afdelingen, hvor der laves undersøgelser/vurderinger og træninger frem til middag. I middagsstunden vil der være skriftlige og koordinerende opgaver, og eftermiddagen vil foregå med undersøgelser/vurderinger og træning igen. Interventionerne kan både individuelle og på hold. I løbet af ugen kan der være BEREP (Behandlings- og RehabiliteringsPlans møder), patientkonference, planlægningsmøder, supervisioner og anden mødeaktivitet.

Ergoterapeutisk intervention:
Den ergoterapeutiske intervention på sygehuset har til formål, at afdække patientens fysiske- og kognitive funktionsniveau i de daglige aktiviteter og at rehabilitere dem til at klare en hverdag derhjemme.

Eksempler op indsatsen kan være:

  • Vurdering og træning af daglige færdigheder
  • Træning af funktioner som: hukommelse, orientering, planlægning og organisering af dagligdagen, koordinering, følesans, ledbevægelighed, muskelkraft osv.
  • Udredning og behandling af synkevanskeligheder
  • Vurdering og beskrivelse af rehabiliteringsbehov ved udskrivelse

Fysioterapeutisk intervention
Den fysioterapeutiske intervention på sygehuset har til formål, at afdække patientens fysiske funktionsniveau og vurdere hvilke tiltag og hjælpemidler der er nødvendige for at patienten kan blive så aktiv som muligt i sin hverdag igen.

Eksempler på indsatsen kan være:

  • Undersøgelse og træning på kropsniveau
  • Vurdering af forflytning og lejring
  • Vurdering og tilretning af hjælpemidler både under indlæggelse og ved udskrivelse
  • Vurdering af patientens kognitive formåen i forhold til fysisk funktionsniveau
  • Vurdering og beskrivelse af rehabiliteringsbehov ved udskrivelse

Mono- og tværfagligt samarbejde
Fysio- og Ergoterapien har et tæt tværfagligt samarbejde, både indbyrdes og med alt sygeplejefagligt personale, læger, neuropsykologer, audiologopæder omkring den enkelte patient. m.m. Der er ligeledes et tæt samarbejde med patientens hjemkommune under indlæggelsen og i forbindelse med udskrivelse.